Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

με (Centro)Basket σήμερα

Καλησπέρα σε όλους !!!

Επιστρέφουμε μετά από περίπου 2 μήνες ξανά, διότι χάλασε ο υπολογιστής μου και δε μπορούσα να το φτιάξω αμέσως. Τώρα, όμως, είμαστε εδώ μέχρι νεοτέρας, για να κάνουμε επιτέλους ένα καλό ταμείο και όχι να χάνουμε συνέχεια ένα δελτίο για 1 ματς ή 1 γκολ. Δεν έχει κάτι αξιόλογο από ποδόσφαιρο, σήμερα, και γι' αυτό επέλεξα να πάω με 3άδα από μπάσκετ. Πάμε να τη δούμε:

(20:45) Bahamas - Mexico

Πρώτη φορά στη ζωή μου που ασχολούμαι με Centrobasket, αλλά εδώ και μέρες το παρακολουθώ και κατάλαβα πάνω-κάτω τις ομάδες. Μαχητική παρουσιάζεται σε κάθε της παιχνίδι η τυπικά γηπεδούχος, όταν είναι στη θέση του αουτσάιντερ, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Βρίσκεται στην 4η θέση του 2ου ομίλου, η οποία οδηγεί στα Play-Offs για 5η-8η θέση. Στα τελευταία 5, μετράει 2 νίκες, ενώ από τις 3 ήττες η "έκπληξη" ήταν από τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους, εντός έδρας (65-71). Από την άλλη, το Μεξικό είναι η 3η καλύτερη ομάδα από όλες που αγωνίζονται, όμως δε το δείχνει και στο παρκέ αυτό. Στη 2η θέση βρίσκονται οι Μεξικανοί, που οδηγεί στην πρόκριση στα προημιτελικά. Στα τελευταία 5, έχει πάρει μόλις 2 νίκες, ενώ έχει χάσει από τη Νικαράγουα, την οποία ξεπερνάει κατά 2-3 φορές (75-71). Αξιοσημείωτο είναι, πως 2 από αυτά έχουν καταλήξει στην παράταση μετρώντας 1 νίκη (Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι) και 1 ήττα (Παναμάς). Δε νομίζω εκτός έδρας να "παραδώσει τα όπλα" εύκολα η εθνική από τις Μπαχάμες, απέναντι σε ένα Μεξικό που είναι πολύ αλλοπρόσαλλο. Θα επιλέξω το +10.5 χάντικαπ των τυπικά γηπεδούχων.

(21:30) Canada - Croatia

Φιλικός αγώνας προετοιμασίας για το Προολυμπιακό. Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας των 2 ομάδων, κατώτερος ο Καναδάς. "Παραπλανητικό" το 80-91 πριν από 3 μέρες του Καναδά, μέσα στην Κροατία, καλύτερα έπαιζαν οι Κροάτες. Επέστρεψαν οι Σιμόν, Μπογκντάνοβιτς, Σάριτς, οι οποίοι δεν έπαιζαν τη Δευτέρα. Με της επιστροφές αυτές, δε νομίζω να... αντέξει ο Καναδάς. Θα πάρω το -4.5 της Κροατίας.

(23:00) Dominican Republic - US Virgin Islands

Τη δυνατότερη και πιο σταθερή ομάδα της διοργάνωσης, διαθέτει η Δομινικανή Δημοκρατία, έχοντας κάνει το 3/3 στον όμιλο, νικώντας το Μεξικό με 13 πόντους διαφορά (69-82!). Σκοράρει 82.7 πόντους  Μ.Ο. ανά παιχνίδι, ενώ δέχεται 69.0 πόντους ανά παιχνίδι. Η Αμερικανικοί Παρθένοι Νήσοι, έχουν τον... τρόπο να νικάνε, αφού μετράνε μόλις 1 ήττα στα τελευταία 5 παιχνίδια του, και αυτή.. στην παράταση (Μεξικό, 91-83). Δυνατή ομάδα, βασίζεται κυρίως στα μακρινά σουτ, όπως και οι σημερινοί αντίπαλοί τους. Σκοράρουν 80 πόντους Μ.Ο. ανά παιχνίδι, ενώ δέχονται 77.7. Τα στατιστικά... "συμφωνούν" με το Over 153.5 και θα πάω με αυτό, αφού και οι 2 ομάδες παίζουν επιθετικά και με τρίποντα.

Οι επιλογές μας, επιγραμματικά:

(3270) Bahamas - Mexico [1 με Π/1.75]
(3271) Canada - Croatia [2 με Π/1.75]
(3272) Dominican Republic - USVI [Over/1.75]

Συνολική απόδοση: 5.36 μονάδες

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου